Engels

De kinderen op Het Talent krijgen Engels vanaf groep 1. Dit wordt gegeven door de groepsleerkrachten, waarvan de meeste een speciale opleiding tot leerkracht Engels in het basisonderwijs hebben gevolgd. Engels wordt over de hele wereld gesproken en geschreven en is de taal van de toekomst. Een goede beheersing van het Engels is van steeds groter belang voor studie en beroep. In hun dagelijkse leefwereld krijgen kinderen in toenemende mate met Engels te maken via de computer, televisie en muziek.

Het vermogen om taal te leren is juist bij jonge kinderen sterk ontwikkeld. Of het nu gaat om woordjes, taalregels of uitspraak: jonge kinderen maken zich letterlijk spelenderwijs de talen eigen die ze om zich heen horen. Bovendien leren mensen die op jonge leeftijd de vreemde taal aangeboden krijgen een goede uitspraak van deze taal.

Een ander voordeel is dat het leren van een vreemde taal profijt oplevert bij het leren van de volgende vreemde taal. De vaardigheid om talen te leren wordt steeds groter.

Het Talent vindt dat Engels alle leerlingen betere kansen biedt. Hoe eerder, hoe beter!