Opbrengstgericht onderwijs

Op Het Talent werken we met de principes van Ontwikkelingsgericht Onderwijs. In ons onderwijs creëren we situaties die in de 'echte' maatschappij voorkomen. In de onderbouw wordt vrijwel altijd gewerkt en gespeeld met (voor kinderen) betekenisvolle thema's. In de hogere leerjaren wordt op de middag vanuit thema's gewerkt. Kinderen kunnen aangeven welke onderwerpen hen aanspreken en denken mee over de thema's in de klas. Door steeds een open oor te hebben voor de ideeën van de kinderen, werken leerkracht en kinderen samen bij het vorm geven van het onderwijs. Het voordeel is dat kinderen meer betrokken zijn bij de onderwerpen en meer initiatief nemen om zelf te vragen en te leren. De leerkracht heeft een sturende en stimulerende rol en controleert ook of alle leerdoelen worden bereikt.

Kunst en cultuur

We vinden het belangrijk om de kinderen kennis te laten maken met Kunst & Cultuur. We willen dat kinderen hun talenten op het gebied van de kunsten onderzoeken en ontdekken. Elke vrijdagmiddag is er 'Ateliermiddag'. De kinderen werken in blokken van enkele weken aan tekenen, handvaardigheid, textiele werkvormen, drama of dans. Meerdere malen per jaar houden we een 'Uit De Kunst', een voorstelling en tentoonstelling voor de ouders. Kinderen leren om zich creatief te uiten en zich te presenteren voor een publiek. In de school hangt kunst van de Kunstuitleen en er worden voorstellingen, tentoonstellingen en musea bezocht. Kinderen leren zich open te stellen: kijken naar schilderijen, luisteren naar muziek en genieten van een voorstelling.